سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  هفته نامه دانشجویی روایت 57
گفتگو با دانشمند در زباله دان، از گفتگوی با نادانان بر پشتیهای زربفات بهتر است . [امام کاظم علیه السلام]
درباره ما
هفته نامه دانشجویی روایت 57
مدیر وبلاگ : سیزده 57[244]
نویسندگان وبلاگ :
13 57[2]

سلام .... دانشجویان دانشگاه های شیراز هستیم از اونایی که کشته مرده ی گفتمان انقلاب و حضرت روح الله هستند . سربازان ولایتی هستیم که به زعممون هنوز جمهوری اسلامی اون چیزی که انقلاب اسلامی می خواست نشده ،پس هرجا انحرافی ببینیم فریاد می زنیم ، به عبارت بهتر نقد حاکمان بدون نفی حاکمیت ...... _____________________ _____________________ مدیر مسئول و صاحب امتیاز: محمد حسین رئیسی _____________________ زیر نطر شورای سردبیری و هیئت تحریریه:علی جعفری، مصطفی نمازیان، محمد زارع ،مجتبی ایزدیان _____________________ همکاران: سجاد آزمند، امین رشیدی، غلامعلی سعادت، محمد دژکام _____________________ مدیر وبلاگ: سید حسین مطلبی پور _____________________ پیام کوتاه: 09176343500 ____________________ ایمیل:mag_1357@yahoo.com
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

لوگوی نشریه
هفته نامه دانشجویی روایت 57
بایگانی موضوعی مطالب
اخبار[36] . مقاله[32] . یادداشت هفته[17] . متفرقه[16] . پیام ولایت[7] . معرفی شهید[7] . معرفی کتاب[5] . خاکی تر از خاک[5] . جریانشناسی[4] . خاکی تر از خاک[3] . مطالبات رهبری[2] . متفرقه[ . معرفی کتاب .
بایگانی
پیش شماره
شماره اول
شماره دوم
شماره سوم
شماره چهارم
شماره پنجم
شماره شش
شماره هفتم
شماره هشتم
شماره نهم
شماره دهم
شماره یازدهم
شماره دوازدهم
شماره سیزدهم
شماره چهاردهم
شماره پانزدهم
شماره شانزدهم
شماره هفدهم
شماره هجدهم
شماره نوزدهم
شماره بیستم
شماره بیست و یکم
شماره آخر سیزده پنجاه و هفت
لوگوی دوستان











موسیقی وبلاگ
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   سیزده 57  

عنوان متن 19- جلال آل احمد 2/1 چهارشنبه 88 اردیبهشت 16  ساعت 2:3 عصر

 روشنفکران جهان سومی بر خلاف ادعاهای پر طمطراقشان معمولاً آدمهای آزاداندیش و آزادمنشی نبوده و نیستند و در مشرب اخلاقی نیز نسخه بدل همان عبوس زهدی هستند که حافظ زاهدان زمانة خودش را به آن می‌نواخت. تنها فرقی که دارند، این است که عصبیت و عبوسیتشان را در سیمایی متفاوت با آنچه که سنتی‌های ما نشان داده اند،  بروز می‌دهند. اما کسانی که با « جلال آل‌احمد» نشست و برخاستی داشته‌اند، دو ویژگی بارز او را آزاداندیشی و آزادمنشی دانسته‌اند. آزاداندیشی اما هیچ‌گاه برای جلال بی‌دردی و بی‌تعهدی و به قول خودش هرهری مذهبی به ارمغان نیاورد و آزادمنشی‌اش نیز نگذاشت که مصلحت‌ها و فرم‌های فرودست و معمولی، سالهای سال او را در یک سلک و سلیقة خاص محصور کند و او تا آخر عمر نتواند از آن دامهای خودساخته رهایی یابد.

جلال در سال 1302 در یک خانوادة روحانی و شهرنشین و نسبتاً اشرافی به دنیا آمد. این دو ویژگی می‌توانست به نوبة خود از او، یک متعصب دوآتشه مذهبی و یا یک روشنفکر غرب‌زد‌ة جهان سومی بسازد، اما چنین نشد. جلال ابتدا حصار سنت خانوادگی و میراث برآمده از آن را شکست و بیرون آمد. این بود که به قول خودش انگ لامذهبی را به همین سادگی از آن خود کرد و به خاطر آزمایش هم که شده به این در و آن در زد، تا این‌که در سال 1323 حتی سر از بنگاه حزب توده درآورد. اما شامة تندش خیلی زود بوهای مشکوک و ضعف ناشی از عدم صداقت رهبران این حزب را احساس نمود و چنین شد که او از حزب کناره گرفت. جلال در سال 1328 بعد از سرخوردگی از اجتماع بزرگ، به آغوش اجتماع کوچک خانواده ‌خزید و با دختر دانشجو و داستان‌نویسی به‌نام سیمین دانشور ازدواج ‌کرد. این در حالی بود که مشغول گذراندن دورة دکتری زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران بود، کاری که آن را نیز نیمه‌کاره رها کرده و به قول خودش از « از آن مرض شفا می‌یابد». شاید همزمان با این شفایافتنهای پی در پی است که پیلة نیروی سوم را که خود و تعدادی از دوستانش ساخته بودند نیز پاره می‌کند و روزنامه‌های کیهان و اطلاعات از قول او تیتر می‌کنند که: «من از اردیبهشت 1332 سیاست را بوسیدم و گذاشتم کنار» از این پس تمرکز اصلی جلال بر این اندیشه است که جامعه‌اش را چه می‌شود و مهم‌تر از آن خودش را؟ کودتای 28 مرداد «به جد درخویشتن نگریستن» او را تشدید می‌کند. او به سیر در آفاق و انفس روی می‌‌آورد و حاصل این تفکرات و تأملات در ساحت آفاقی، کتابهای «اورازان»، «تات‌نشینهای بلوک زهرا»، «جزیرة خارک دُر یتیم خلیج» و بازگشت از شوروی» است و ساحت انفسی، نوشتن داستانها و کتابهایی مانند «خسی در میقات» است که در آنها بازگشت جلال به اصالتهای فرهنگی‌اش آشکارا به چشم می‌خورد.



  • کلمات کلیدی : مقاله
  •   نظرات شما  ( )


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    پاسخی به یک منتقد
    هوشیار باشیم ! نقض قانون با شعار دفاع از قانون .
    [عناوین آرشیوشده]


     

    Powered by : پارسی بلاگ
    Template Designed By : MehDJ