روزنامه نشاط - به سردبیری ماشاالله شمس الواعظین- در مقاله ای تحت عنوان:« هزینه به صحنه آوردن یک نیروی موثر» اعلام کرد: هنگامی که موسوی خوئینی ها در یافت که مجید انصاری(لیدر فراکسیون اقلیت مجلس) به سبب روابط بسیار خوبی که با مقامات عالی رتبه دارد، توصیه مخصوصی را دریافت کرده است که از خواندن نامه حوزه مشاورین وزارت اطلاعات در مورد اصلاح قانون مطبوعات از پشت تریبون صرف نظر کند، تصمیم گرفت شهامت خود را با یک تیتر تکان دهنده نشان دهد.
ظاهرا قراربود انتشار نامه خیلی محرمانه وزارت اطلاعات همزمان با روزنامه سلام، در روزنامه های خرداد و صبح امروز نیز منتشر شود، اما در آخرین لحظات روزنامه های خرداد و صبح امروز از این اقدام صرف نظر کرده تا این موضوع شائبه طعمه شدن روزنامه سلام به منظور کشاندن مجمع روحانیو ن مبارز (که موسوی خوئینی ها از اعضای اصلی آن به شمار می رود) و ائتلاف خط امام در سناریوی از پیش تعیین شده ی برخی عناصر معلوم الحال از یکسو و از سوی دیگر ایجاد جبهه ای گسترده در مقابل اصولگرایان را تقویت کند. به خصوص اینکه روزنامه نشاط در شماره بعد خود در این رابطه نوشت: ”خطر این ریسک (انتشار نامه خیلی محرمانه وزارت اطلاعات) به اندازه ای بود که حتی سعید حجاریان سردبیر روزنامه صبح امروز نیز صلاح را بر آن دانست که چنین بازی خطرناکی را به موسوی خوئینی ها بسپارد.“
این روزنامه که بعدا مجبور شد تحت فشار، این موارد را پس بگیرد و عذرخواهی مختصری هم بکند، در ادامه پیرامون واگذاری مسئولیت افشای این نامه به روزنامه سلام می نویسد: سعید حجاریان به سردبیرانش توصیه کرد فتیله را پایین بکشند و اگر خبری یا نامه ای افشاگرانه در دست دارند آن را به همکاران دیگری که احتمالا از حاشیه امنیت قویتری برخوردارند بسپارند. درمورد چگونگی دسترسی روزنامه سلام به سند محرمانه وزارت اطلاعات گفته می شود در ساعات پایانی شب دوشنبه 14 تیرماه 78 تماسی با روزنامه سلام حاصل می شود که طی آن نامه ارائه می شود.
روز بعد عباس عبدی عضو شورای سردبیری سلام به خبرگزاری جمهوری اسلامی می گوید: نامه از طریق فاکس به روزنامه ارسال شد و ما آن ر ا به خاطر احساس تعهد چاپ کردیم. البته عباس عبدی در مصاحبه دیگری که همان روز منتشر شد ادعای دیگری کرد:« نامه ای که چاپ شد، مطمئنا متعلق به سعید امامی بود. چون دستخط خود او بود». وی توضیح نداد که چه ارتباط ویژه ای با سعید اسلامی داشته که منجر به شناخت اطمینان برانگیز دستخط نامبرده شده است!
علی رغم تبلیغات روانی شدید برای عدم تصویب طرح اصلاح قانون مطبوعات، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه 16 تیرماه78کلیات این طرح را به تصویب رساندند، اما از سوی دیگر انتشار نامه محرمانه وزارت اطلاعات در روزنامه سلام باعث شد تا وزارت اطلاعات شکایتی علیه روزنامه سلام تنظیم و آن را تسلیم قوه قضائیه نماید تا قوه قضائیه عاملین این اقدام غیر قانونی را مورد پیگیری قرار دهد و مجازات کند.
دادگاه ویزه روحانیت نیز در پی این شکایت، روزنامه سلام را به جرم انتشار اسناد طبقه بندی شده توقیف نمود. البته در همان روز وزارت اطلاعات در پی فشارهای سیاسی برخی افراد وگروهها ناچار به پس گرفتن شکایت خود شد. گویا در همان روز آقایان ربیعی و ابطحی مشاور و عضو دبیرخانه شورای امنیت ملی و رییس دفتر ریاست جمهوری به وزارت اطلاعات رفتند تا این وزارت خانه را ترغیب به پس گرفتن شکایت خود کنند. بعد از آن وزارت اطلاعات با انتشار اطلاعیه ای از شکایت خود صرف نظر کرده و اتفاقا این اقدام وزارت اطلاعات در همان پنج شنبه از طریق صدا وسیما به اطلاع عموم مردم رسید. در اطلاعیه مذکور دلیل این اقدام چنین بیان شده است:«به منظور جلوگیری از هرگونه تشنج در جامعه شکایت خود را پس می گیریم»ـ
|