استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی
سـخـنان سخنـگوی وزارت امـور خـارجـه در خـصـوص اجـلاس دوربـان 2
حسن قشقاوی در گفتگو با رجانیوز، در خصوص سخنرانی رئیسجمهور در اجلاس دوربان 2 و تلاش لابیهای صهیونیستی برای جلوگیری از آن توضیح داد و گفت: این اجلاس ژنو در ادامه اجلاس دوربان یک تشکیل شد که 8 سال قبل در آفریقای جنوبی برگزار شده بود. اتفاقی که 8 سال پیش افتاد و نظر همگان را به خود جلب کرد، معرفی شدن رژیم صهیونیستی به عنوان رژیمی نژادپرست بود.
*صهیونیستها زخم خورده دوربان یک بودند
وی ادامه داد: در آن اجلاس، غربیها از معادل کردن رژیم صهیونیستی با نژادپرستی سخت برآشفتند و از این جهت بسیارگلایه مند بودند، لذا تلاش گسترده ای را به عمل آوردند که اجلاس دوم تضعیف شود، به ویژه اینکه از طریق کار بر روی پیش نویس دوربان 2، قصد چنین کاری را داشتند.
*غرب میخواست با نفی اسلامستیزی در غرب، صهیونیستها را تبرئه کند
به گفتهی سخنگوی دستگاه دیپلماسی، غرب در پی آن بود که توازنی را در دوربان 2 ایجاد کند تا بتواند از دل آن، تبرئه رژیم صهیونیستی را استخراج کند، به این منظور تلاش دو ماهه و فشردهای را ترتیب دادند.
وی در توضیح طرح توازن غربیها به نفع صهیونیستها گفت: از جمله اینکه مطرح کردند آنچه را که به عنوان اسلامستیزی در غرب و توهین به مقدسات وجود دارد، نمی پذیرند و با آن مقابله خواهند کرد، تا از ما به ازای آن، عقب نشینی جهان اسلام و جهان عرب از ترادف صهیونیسم و نژادپرستی را بدست آورند.
سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: در ماجرای اسلامستیزی خواستند عبارتی را بگنجانند که دل مسلمانان را به دست آورند و سپس "صهیونیسم" را به طور مطلق از دوربان 2 حذف کنند. در عوض چند حادثه که ممکن است در برخوردهای قبیلگی در گوشه کنار اقیانوس آرام یا آفریقا یا برخی از مناطق ایجاد شده را برجسته کنند، لذا نیت قطعی کشورهای غربی مطلقاً عدم طرح موضوع صهیونیسم بود.
*غرب در دوربان2، مسیر تحریم را برگزید
قشقاوی تأیید تلویحی دوربان یک در سند پیشنویس دوربان2 را موجب عصبانی شدن صهیونیستها و عدم تحمل غربیها معرفی کرد و گفت: نهایتاً وقتی در پیش نویس عبارتی آمد که دوربان 2 را به دوربان یک ارجاع داد و سند دوربان 1 را به صورت تلویحی تأیید کرد، همین عبارت باعث شد که آنها تحمل نکنند و گفتند
ادامه در ص 4
ادامه مطلب نشست دوربان از ص 3
وقتی در سند دوربان2، دوربان یک را تأیید می کنید پس بنابراین ممکن است دوباره موضوع صهیونیسم مطرح شود و برای جلوگیری از این مسئله، 9 کشور تأثیرگذار مسیر تحریم را برگزیدند.
*احمدینژاد از اختفای مظلومیت فلسطینیان در ژنو جلوگیری کرد
قشقاوی در ادامه راهکار ایران برای جلوگیری از مخفی کردن مظلومیت مسلمانان و فلسطینیان توسط صهیونیستها و غربیها را توضیح داد و اظهار داشت: وقتی این زمزمه ها در آستانه تدوین پیش نویس دوربان 2 مطرح شده بود، رییسجمهور و دست اندر کاران سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، احساس کردند که این کار مظلومیتی مضاعف برای مسلمانان و فلسطینی ها است چراکه بهجای اینکه به جنگ 33 روزه و 22 روزه که در فاصله دوربان یک و 2 به وقوع پیوست و همچنین به روی کار آمدن یک جریان نژادپرست افراطی در رژیم صهیونیستی پرداخته شود، غربیها در چنین شرایطی میخواهند به طور کامل موضوع صهیونیسم را حذف کنند که به دور از انصاف بود لذا رئیسجمهور تصمیم گرفت که در این اجلاس شرکت کنند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشورمان، موضع جمهوری اسلامی ایران در اجلاس دوربان2 را در 2 محور بررسی کرد و گفت: اول موضع رسمی است که مربوط به حوزه تلاش دیپلماتهای ایرانی برای تدوین سند پیش نویس دوربان است، که آن مسئله مسیر خود را طی کرد و هنوز هم در حال طی شدن است.
وی اضافه کرد: حوزه دوم، حوزه دیپلماسی عمومی، یعنی مخاطب قرار دادن افکار عمومی دنیا در قالب سخنرانی بود، که این کار بسیار مهم توسط رییسجمهور به نحوی بسیار شایستهای انجام شد.
*حضور دبیرکل سازمان ملل در دوربان2، نشان از بالابودن سطح اجلاس است
قشقاوی در بخش دیگری از سخنانش، به انتقادهای مطرح شده از سوی برخی مخالفین دولت بهرغم استقبال افکار عمومی داخل و خارج اشاره کرد و گفت: نمی خواهم وارد حوزه نظر منتقدین شوم، ولی در عین حال پاسخ ما به این شبهات بسیار روشن است.
وی تصریح کرد: مطرح شده که سطح اجلاس دوربان2 پایین بود، این در حالی است که اجلاسی که ریاست آن با دبیرکل سازمان ملل باشد، از سطح بالایی برخوردار است و کسی در دنیا نیست که این را نفی کند. همچنین افرادی مثل دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، کمیسر عالی حقوق بشر و بسیاری از شخصیتهای بین المللی در آن حضور داشتند که این نشان از بالا بودن سطح کنفرانس داشت و این اشکال وارد نیست.
*اولین دستاورد سفر احمدینژاد دیدار دوجانبه با مرتس بود
قشقاوی به شبهه دیگری نیز پاسخ داد و تأکید کرد: نکته دوم این بود که گفتند این سفر رییسجمهور دستاورد خاصی نداشته است، در جواب این شبهه باید گفت اولین دستاورد این سفر 24 ساعته، دیدار دوجانبه دکتر احمدینژاد با مقامات سوییس بود، یعنی آقای احمدینژاد مستقل از اجلاس دوربان، با رییسجمهور سویس دیدار داشت که موضوع این دیدار روابط دوجانبه بود.
*مرتس بهخاطر احمدینژاد، محل ملاقات را از برن به ژنو انتقال داد
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه آقای احمدینژاد اذیت نشوند، ملاقاتی که قرار بود در برن پایتخت سوییس انجام شود، توسط رییسجمهور سوییس به ژنو منتقل شد (رییسجمهوری سوییس در زوریخ بود و از آنجا به ژنو آمدند) و شخص رییسجمهوری سوییس به دیدار آقای احمدینژاد آمد که این نکته مهمی است که تاکنون گفته نشده بود.
قشقاوی همچنین گفت: در همان شب، دیدار 2 رییسجمهور در ژنو برگزار شد که موجب ناراحتی صهیونیستها و احضار سفیرشان از سوییس شد.
*سفر احمدینژاد منافع زیادی را برای ایران به همراه داشت
سخنگوی وزارت امورخارجه، 3 هدف عمده سفر دکتر احمدینژاد را مورد توجه قرار داد و گفت: اول، روابط دوجانبه با سوییس و ملاقات با رییسجمهور سوییس، دوم ملاقات با شخصیتهای مهم بین المللی مثل دبیر کل سازمان ملل، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، مدیر کل دفتر اروپایی سازمان ملل، رییس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و افراد دیگری که این دو منظور در حوزه دیپلماسی رسمی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: هدف سوم، سخنرانی رییسجمهور در اجلاس و دیدار با شخصیتهای مختلف جهانی از جمله ایرانیان خارج از کشور بود که در حوزه دیپلماسی عمومی جای می گیرد، لذا مشاهده می کنیم که در یک سفر محدود از لحاظ زمانی (24 ساعته) بهترین بهره برداری در جهت منافع ملی ما صورت گرفت.
*برای انعکاس سخنرانی احمدینژاد باید حدود 200 میلیارد تومان هزینه می کردیم
قشقاوی در ادامه با اشاره به سخنرانی دکتر احمدینژاد در کنفرانس دوربان2، با بیان اینکه برای پخش این سخنرانی در این سطح، باید حداقل 200 میلیارد تومان هزینه می کردیم، اظهار داشت: به استناد آمار رسانههای معتبر جهانی حدود 700 میلیون نفر بیننده سخنرانی آقای احمدینژاد بودند و اگر بنا بود مجلس شورای اسلامی بودجهای را برای اختصاص به رسانههای دنیا به منظور پخش این سخنرانی تصویب کند، حدود 200 میلیارد تومان نیاز بود.
وی گفت: ولی سخنرانی آقای احمدینژاد بدون هیچ هزینه ای برای 700 میلیون نفر پخش شد و تاثیر خود را نیز گذاشت.
*منتقدین حداقل حرکت احمدینژاد را به اندازه حرکت اردوغان ارج نهند
وی با مقایسه میان حرکت دکتر احمدینژاد در ژنو و اقدام اردوغان در اجلاس داووس، تخریب این حرکت را دور از انصاف دانست و یادآور شد: همانطور که افکار عمومی جهان اسلام از کار اردوغان حمایت کرد، در داخل کشور نیز مقالات مختلفی در آن مورد نوشته شد و از اردوغان تقدیر کردند که وی با این کار (ترک کردن صحنهی استودیوی شبکه سیانان با حضور شیمون پرز) به نوعی در مقابل پرز، یک حرکت مردمی را در جهت دیپلماسی عمومی انجام داد.
*تاثیر سخنرانی احمدینژاد از حرکت اردوغان در داووس بیشتر بود
قشقاوی اضافه کرد: انتظار این است که منتقدین به همان اندازه ای که آن حرکت اردوغان را احترام نهادند و هیچ کسی آنرا محکوم نکرد و نگفت آن حرکتی سیاسی و شتاب زده است، حداقل به همان اندازه نسبت به اقدام آقای احمدینژاد توجه نشان دهند در حالی که کار احمدینژاد چندین برابر حرکت اردوغان تأثیرگذاری داشت.
*سخنرانی احمدینژاد نقطه اوج دیپلماسی عمومی بود
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با تعریف دیپلماسی عمومی گفت: دیپلماسی عمومی یعنی اینکه افراد غیر رسمی خارج از واحد سیاسی یک کشور و یا سازمانهای مردم نهاد و NGO ها، یک حرکتی را قبول کرده و از آن حمایت کنند و آنچه در دوربان 2 اتفاق افتاد، نقطه اوج دیپلماسی عمومی بود که مورد توجه همگان قرار گرفت.
|