در تفکر التقاطی شاهد این هستیم که مدعیان خط امامی به هضم در نظام جهانی به بهای از دست رفتن هویت فرهنگی- دینی- تمدنی وانقلابیمان قائلند و از این رو فلسفه تاریخ را در جهانی شدن غرب وارزشهای غربی تفسیر می کنند. در این صورت جایگاه اندیشه های مهدوی و عدالت گستر در کجاست؟ اعتقاد به مبانی لیبرال در عرصه بین الملل از یکسو ودم زدن از خط امام راحل تنها وتنها در آستانه انتخابات از سوی دیگر باعث ایجاد خط فکری التقاطی در موضع گیری یکی از کاندیداهای محترم در قبال مواضع ضد صهیونیستی رییس جمهور می شود. التقاط همان خط فکریست که سعی دارد دین را به مقتل دموکراسی غربی ببرد وتنها راه ورود به دورازه های تمدن برای ایران اسلامی با تمدن چند هزار ساله را عبور از دورازه تمدنی چند صدساله غرب می داند! (سخنان آقای خاتمی) و همین تفکر التقاطی دولت نهم را به عدول از ارزشهای امام راحل واز بین بردن ابهت ایران اسلامی متهم می کند.
تفکر التقاطی با تکیه بر نام و عکس امام تریبون سازمان ملل را به مکانی برای افسانه سرایی تبدیل می کند و آنگاه در قبال مواضع انقلابی و ضد استکباری رییس جمهور محترم و به خصوص به کار بردن ذکر اللهم عجل لولیک الفرج به شدت واکنش نشان داده و توصیه می کند نباید سیاست خارجی ما ایدئولوژیک شود!
استاد مطهری (ره) با استفاده از حوادث تاریخی آن زمان به بحث آسیبشناسی انقلاب اسلامی ایران میپردازند. در این زمینه استاد با مطرح کردن این مسأله که ایجاد انقلاب از انقلاب نگه داشتن آسانتر است میگویند که زمانی که کشور در حال کوبیدن دشمن بیرونی است، دارای قوت و قدرت و نشاط است واز نظر داخلی نیز همه به صورت متحد هستند تا با دشمن مشترک مقابله کنند اما با آشکار شدن علائم پیروزی و استقرار آن، وحدت و یکپارچگی اولیه و انگیزههای انقلابی به تدریج کم رنگ میشود. استاد با مقایسه وضعیت ایران ـ در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران با اوضاع ایام آخر عمر پیامبر اعظم (ص)- که حالت تثبیت شدن اسلام بود میگویند که در آن زمان آیه نازل شد که: الیوم یئس الذین کفروا عن دینکم فلا تخشوهم واخشون
که میفرماید حالا که بر دشمن بیرونی پیروز شدهاید، دیگر از او ترس نداشته باشید ولی ترس داشته باشید آن هم ترس از خدا برای آنکه آن آرمانهای اولیه خود را فراموش کنید و در نتیجه آن نهضت رو به گمراهی برود.
در خاتمه این بحث وبا توجه به نزدیکی زمان انتخابات ریاست جمهوری که آزمونی برای میزان پایبندی مدعیان به آرمانهای حضرت روح الله در تمامی ابعاد می باشد، مواردی از آفاتی که ممکن است به خصوص در بعد التقاط، نظام اسلامی ما را تهدید کند بر می شماریم:
نا تمام ماندن نهضت.: در این وضعیت شاهدیم که انقلاب اسلامی را حرکتی تمام یافته و محصور درون مرزهای جغرافیایی می دانند و هرگونه اظهار نظر انقلابی ولو در حد اعتراض به نظام سلطه را ما جراجویانه وغیر عقلانی می خوانند.
نفوذ اندیشه های بیگانه: تطبیق اسلام با حقوق بشر با اولویت حقوق بشر، تلاش برای ایجاد پروتستانتیسم اسلامی وجدای نهاد دین از سیاست( بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب در حمایت از اظهارات هتاکانه هاشم آغاجری)
رخنه فرصت طلبان: امام راحل به خوبی ما را به این انحراف هشدار داد. هشداری که متاسفانه مورد غفلت طرفداران عکس امام واقع شد. من در میان شما باشم یا نباشم توصیه می کنم نگذارید انقلاب به دست نا محرمان ونا اهلان بیفتد.آیا نهضت آزادی ها فرصت طلب ونا محرم نیستند؟
تجدد گرایی افراطی: ایجادبدعت و اجتهاد در اصل دین( نامه سروش به منتظری) ترجمه یک جانبه کلیه آثار فیلسوفان لیبرال مسلک در داخل کشور وتبدیل شدن این فلاسفه به بت فکری فضای دانشگاهی وروشنفکری ما که این خود از زمینه ای ایجاد رکود وجمودفکری در پیشبرد اهداف انقلاب می باشد.
به کاندیداهای عزیز توصیه می کنیم که بیش از این با طرح مباحث التقاطی که تنها و تنها مصرف انتخاباتی دارد، بیش از این ارزش خط امام را پایین نیاورند. بهتر است بار دیگر علل انحراف در انقلاب را در آثار استاد شهید مطهری مطالعه نمایند.
|