سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  هفته نامه دانشجویی روایت 57
آنکه خدای سبحان را یاد کند، خداوند دلش را زنده و عقل و خردش را روشن کند . [امام علی علیه السلام]
درباره ما
هفته نامه دانشجویی روایت 57
مدیر وبلاگ : سیزده 57[244]
نویسندگان وبلاگ :
13 57[2]

سلام .... دانشجویان دانشگاه های شیراز هستیم از اونایی که کشته مرده ی گفتمان انقلاب و حضرت روح الله هستند . سربازان ولایتی هستیم که به زعممون هنوز جمهوری اسلامی اون چیزی که انقلاب اسلامی می خواست نشده ،پس هرجا انحرافی ببینیم فریاد می زنیم ، به عبارت بهتر نقد حاکمان بدون نفی حاکمیت ...... _____________________ _____________________ مدیر مسئول و صاحب امتیاز: محمد حسین رئیسی _____________________ زیر نطر شورای سردبیری و هیئت تحریریه:علی جعفری، مصطفی نمازیان، محمد زارع ،مجتبی ایزدیان _____________________ همکاران: سجاد آزمند، امین رشیدی، غلامعلی سعادت، محمد دژکام _____________________ مدیر وبلاگ: سید حسین مطلبی پور _____________________ پیام کوتاه: 09176343500 ____________________ ایمیل:mag_1357@yahoo.com
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

لوگوی نشریه
هفته نامه دانشجویی روایت 57
بایگانی موضوعی مطالب
اخبار[36] . مقاله[32] . یادداشت هفته[17] . متفرقه[16] . پیام ولایت[7] . معرفی شهید[7] . معرفی کتاب[5] . خاکی تر از خاک[5] . جریانشناسی[4] . خاکی تر از خاک[3] . مطالبات رهبری[2] . متفرقه[ . معرفی کتاب .
بایگانی
پیش شماره
شماره اول
شماره دوم
شماره سوم
شماره چهارم
شماره پنجم
شماره شش
شماره هفتم
شماره هشتم
شماره نهم
شماره دهم
شماره یازدهم
شماره دوازدهم
شماره سیزدهم
شماره چهاردهم
شماره پانزدهم
شماره شانزدهم
شماره هفدهم
شماره هجدهم
شماره نوزدهم
شماره بیستم
شماره بیست و یکم
شماره آخر سیزده پنجاه و هفت
لوگوی دوستان











موسیقی وبلاگ
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   سیزده 57  

عنوان متن سِنتْ سِنتْ تاراج بیت المال با قرارداد ”کرسنت“ دوشنبه 87 بهمن 21  ساعت 11:55 صبح

سِنتْ سِنتْ تاراج بیت المال با قرارداد ”کرسنت

مجتبی ایزدیان

 


قرارداد کرسنت قراردادی است بین شرکت اماراتی کرسنت با شرکت ملی نفت ایران که در سال ???? (1381 ) در دولت آقای خاتمی امضاء شد. براساس مذاکرات انجام شده، ایران متعهد ‌شد گاز ترش  (فراوری نشده) تولیدی میدان گازی سلمان را به مدت ?? سال و از آغاز سال ???? میلادی به امارات متحده عربی صادر کند. حجم صادرات هم قرار بود از ??? میلیون مترمکعب گاز آغاز شود و به تدریج به ??? میلیون مترمکعب در روز برسد. اجرای این پروژه در سال ???? با دلا یل ارائه شده از سوی دیوان محاسبات ایران از جمله تغییر نیافتن بهای گاز صادراتی و ثابت ماندن آن در هفت سال اول اجرای قرارداد متوقف شد. درطول دوره ?? ساله این قرارداد، درآمد ایران از فروش گاز به شرکت  کرسنت بین ?? تا ?? درصد (حدود یک پنجم) بهای گاز قرارداد ایران با ترکیه در دوره مشابه ?? ساله می‌شد.

از دیگر نکات جالب و تاسف بار این قرارداد ننگین این است که در هیچ جای دنیا هیچ قرارداد گازی بین کشور تولید کننده و یک شرکت دلال وجود ندارد بلکه همه‌ی قراردادها با توجه به طولانی مدت بودن و عبور از مناطق سرزمینی دریایی، خشکی و کوهستانی، قراردادهای بین دولتی هستند و تنها استثنا قرارداد کرسنت است. گفتنی است که مسئولیت امضاء این قرارداد با علی کردان در زمان معاونت ایشان در وزارت نفت بوده است. احمدی نژاد رئیس جمهوری چند روز پیش  ضمن تشکر از تلاش های علی کردان در مذاکرات قرارداد خط انتقال گاز ایران به امارات به ماموریت وی در این بخش خاتمه داد و ادامه ی گفتگوهای این قراداد را به وزارت نفت واگذار کرد.

کرسنت از جمله قراردادهای کلان اقتصادی است که بدون برگزاری مزایده بین المللی در سال 1380 بسته شده است و قیمت فروش گاز ایران به شرکت کرسنت در پایین ترین سطح ممکن یعنی 17،5 دلار برای هر هزار مترمکعب گاز در مدت هفت سال به طور ثابت و از سال هشتم به بعد 38،5 دلار در نظر گرفته شده و این در حالی است که با توجه به افزایش قیمت نفت، قیمت گاز صادراتی باید شناور در نظر گرفته می شد.

قیمت گاز در قرارداد کرسنت بر مبنای قیمت هر بشکه نفت 18 دلار، 17،5 دلار تعیین شده بود حال آنکه بهای گاز فروخته شده به ترکیه در قراردادی مشابه بر مبنای قیمت هر بشکه 18 دلار بابت هر یک هزار مترمکعب گاز 84 دلار است؛ یعنی قیمت گاز در قرارداد کرسنت فقط 20 درصد قیمت گاز در قرارداد ترکیه است. از حیث کل درآمد ایران در طول 25 ساله قرارداد نیز مقایسه قراردادهای بین ایران و کرسنت و ترکیه فاصله چشمگیری را نشان می دهد چنان که کل درآمد ایران از قرارداد کرسنت در طول 25 سال بر مبنای نفت هر بشکه 18 دلار 2،227 میلیارد دلار و از قرارداد ترکیه بر همین مبنا 10،5 میلیارد دلار خواهد بود. همچنین بر مبنای قیمت هر بشکه نفت 40 دلار در طول دوره 25 ساله درآمد ایران از محل قرارداد ترکیه 26،718 میلیارد دلار و از محل قرارداد کرسنت 4،285میلیارد دلار می شود. به عبارت دیگر در طول دوره 25 ساله کل درآمد ایران از فروش گاز به کرسنت به فرض 18 و 40 دلار قیمت هر بشکه نفت خام به ترتیب 20 درصد و 16 درصد بهای گاز قرارداد ترکیه است.

شرکت کرسنت با عقد این قرارداد و عملیات دلالی حدود 1،5 تا دو برابر ایران که دارنده و فروشنده گاز بوده سود برده است حال آنکه حتی اگر با همین قیمت نازل، قرارداد ایران مستقیماً با دولت امارات منعقد می شد، سود شش میلیارد دلاری کرسنت به ایران می رسید.

حال باید از دولتمردان اصلاحات پرسید که آیا جوابی برای  این ضرر 22 میلیارد دلاری که با بستن این قرداد باید از جیب بیت المال به تاراج می رفت دارند یا نه؟!!

 



  • کلمات کلیدی :
  •   نظرات شما  ( )


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    پاسخی به یک منتقد
    هوشیار باشیم ! نقض قانون با شعار دفاع از قانون .
    [عناوین آرشیوشده]


     

    Powered by : پارسی بلاگ
    Template Designed By : MehDJ