دانـشجـویی که مرد زمان خودش نیست.
مطالبات جمع مطالبه است ازمصدرطلب به معنای خواستن ومطالبات رهبری یعنی مشتی ازخروارها انتظار و امید رهبر از رهرو. به معنای دیگر تل انبار سالها حرف نشنیده یا شنیده و برزمین مانده حسین زمان در مذمت شاه سلطان حسین ها.
*“خدا لعنت کند آن دست هایی را که تلاش کرده اند و می کنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسی کنند“
امام خامنه ای 12/8/ 1372
* ”اگرسیاسی نباشیدنمی توانید،بایدسیاسی باشید.من بازهم همیشه روی این حرف تکیه می کنم که دانشگاه باید سیاسی باشد.“
*“دانشجوبایداحساس سیاسی،درک سیاسی وتحلیل سیاسی داشته باشد.“
*“دانشجویی که تحلیل سیاسی نداشته باشدمردزمان خودش نیست.“ امام خامنه ای 78/6/27
*“دانشجوهابایستی سیاسی بشوند،یعنی فهم سیاسی پیدا کنند... فهم سیاسی موجب می شود که آدم ، دستخوش جریان های سیاسی نشود... دانشگاه باید سیاسی باشد تا دانشجو فریب نخورد و وسیله ای برای کسانی نشود که می خواهند سر به تن نظام اسلامی و جمهوری اسلامی و هیچ کس دیگر نباشد“ امام خامنه ای
*“سیاسی بودن دانشجو یعنی ازآنچه که درجهان ودرکشورخودش می گذردآگاه باشد،بینش داشته باشد.اگراین نشدممکن است فردی به حداعلای علم هم برسد،خیلی هم متدین باشد،امادشمن اورابه قیمت بسیارارزانی بخرد!اورازیربال خودش بگیرد.“ امام خامنه ای 74/9/18
*“اگرهدف دانشجو این باشدکه درس بخوانم،برای این که زندگی شخصی خودم رامثلاآبادکنم بقیه هرچه شد،بشودخطرخیلی بزرگی است.اگرجهت زندگی دانشجواین باشدکه به مسائل جامعه وآنچه می گذرد،بی اهمیت،بی اهتمام،بی علاقه وبی مبالات باشد،مصیبت خیلی بزرگی است.
فرض بفرمائیدبه دانشجوگفته شودکه بخشی ازنیروهای کشور،دچارآفات عقیدتی وفکری اند،شانه بالا بیندازدبگویدبه من چه !!...این حالت بی تفاوتی مصیبت خیلی بزرگی است.“ امام خامنه ای 76/11/11
*“باید مراقبت کرد که محیط دانشجوی میدانی برای تاخت و تاز سیاست بازان حرفه ای نشود.“ امام خامنه ای 76/12/16
*“روشنفکری لازمه اش ، حق طلبی، چشم باز، تکیه به منطق و استدلال است“ امام خامنه ای 81/9/7
*“گاهی اوقات دانشجو خودش هیچ ایده و انگیزه سیاسی خاصی ندارد ، اما آلت دست یک جریان و یک گروه سیاسی قرار می گیرد که آن ها از او، چماق می کنند و به سر هر کسی می خواهند می زنند.“ امام خامنه ای 69/8/7
با توجه به سخنان حضرت آقا ضرورت سیاسی شدن دانشگاه ها و دانشجوی سیاسی بر کسی پوشیده نیست دانشجو باید سیاسی باشد تا دغل بازان عرصه ی سیاست بازی را خوب بشناسد . دوست و دشمن وسره ونا سره را از هم تمیز دهد دانشجو باید سیاسی باشد تا فرق میان شاه سلطان حسین ها با امثال احمدمتوسیان را بداند. آنهایی که می گویند دانشجو باید تنها درس بخواند و کار سیاست را به اهل آن بسپارد از دو حالت خارج نیستند. الف-یا آنکه می خواهند با مطرح کردن این سخنان جریان دانشجویی را به انحراف بکشانند و با ایجاد حاشیه امن به دغل بازی خود در عرصه سیاست ادامه دهند و یا آنکه جاهلند و جاهلان نیز دو دسته اند یکی آنکه مقدس مآب بی شعوری هستند که می گویند نباید دامن دانشجو به گناه اهل سیاست آلوده شود و باید با درس خواندن و عبادت به مستحبات بپردازد و وارد سیاست نشوند ویا آنکه گمان می کنند که جامعه ما به پزشک و صنعتگر و مهندس با سواد بیشتر از سیاستمدار احتیاج دارد. گروه اول باید بداند که دیانت ما عین سیاست ماست و سیاست ما عین دیانت ما و اصلا شیعه حزبی سیاسی است و به قول امام روح الله گریه ما بر مصیبت ابا عبدالله نیز یک گریه سیاسی است و گروه دوم جاهلین نیز باید بدانند که اگر دانشجو به حد اعلای علم هم برسد و تحلیل سیاسی نداشته باشد وسیاسی نباشد به راحتی فریب می خورد و دشمن به قیمت ارزانی او را خواهد خرید.
اما در این میان ذکر چند نکته ضروری می نماید.که همه ی آنها در سایه تحلیل صحیح از مسائل سیاسی و جهان اطراف قابل پیشگیری است.
1-دانشجو در دانشگاه تازه در ابتدای کار و فعالیت سیاسی قرار دارد و باید در آغاز درک وتحلیل صحیحی نسبت به مسائل سیاسی پیدا کند همانقدر که سیاسی بودن دانشجو مهم است ورود با معرفت و تعقل نیز مهم است. چرا که اگر دانشجو شناخت و قدرت تحلیل نداشته باشد به کارگزار احزاب سیاسی و مصرف کننده ی تولیدات اندیشه های سیاسی احزاب بدل خواهد شد.
2- جریان دانشجویی باید استقلال خود را حفظ کند. آن روز که جریان دانشجویی به قدرت وابستگی پیدا کرد روز مرگش خواهد بود. وابستگی کورکورانه و پیروی از قدرت، قدرت تحلیل و استقلال و رشد را از دانشجو می گیرد. اما در این میان نباید قدرت مشروع حاکم را نیز نفی کرد گمان می رود شعار نقد حاکمان بدون نفی حاکمیت کلید حل معمای تعامل دانشجو با قدرت باشد.
3-برخورد احساسی کردن با قضایا از دیگر نکاتی است که دانشجو باید از آن اجتناب کند. دانشجو باید نماد تعقل باشد همانگونه که نماد آرمان گرایی است. در عرصه تعاملات سیاسی دانشجو باید با نگاهی عاقلانه تحلیلی آرمانی داشته باشد تا جمع میان مصلحت و آرمان موجب پیشرفت کشور شود. نباید دانشجو دچار احساس خود بزرگ بینی کند وگمان کند می تواند فراتر از آرمان ها حرکت کند.
4-دانشجوی مسلمان در عرصه ی تحولات سیاسی سرباز رهبری و در همه ی تحولات باید نظر به مطالبات رهبری کند و سخنان رهبری را پایه و مبنا قرار دهد و با توجه به آن دست به تحلیل سیاسی ، فعالیت سیاسی و مو ضع گیری سیاسی بزند.
|