سلام .... دانشجویان دانشگاه های شیراز هستیم
از اونایی که کشته مرده ی گفتمان انقلاب و حضرت روح الله هستند .
سربازان ولایتی هستیم که به زعممون هنوز جمهوری اسلامی اون چیزی که انقلاب اسلامی می خواست نشده ،پس هرجا انحرافی ببینیم فریاد می زنیم ، به عبارت بهتر نقد حاکمان بدون نفی حاکمیت ......
_____________________ _____________________
مدیر مسئول و صاحب امتیاز: محمد حسین رئیسی _____________________ زیر نطر شورای سردبیری و هیئت تحریریه:علی جعفری، مصطفی نمازیان، محمد زارع ،مجتبی ایزدیان _____________________ همکاران: سجاد آزمند، امین رشیدی، غلامعلی سعادت، محمد دژکام _____________________ مدیر وبلاگ: سید حسین مطلبی پور _____________________ پیام کوتاه: 09176343500 ____________________ ایمیل:mag_1357@yahoo.com
·گذشت آن زمانی که یتیمی ده ساله در کنار درس، سرپرستی خانواده را بر عهده گیرد.
·گذشت آن زمانی که یتیمی با آن همه پشتکار پیدا شود که هم برای چرخاندن زندگی کار کند و هم کارشناسی عمران –در دانشگاه تبریز، یکی از قطب های علمی آن روز کشور- را به اتمام رساند و آن هم در زمره دانشجویان رده بالا.
·گذشت آن زمانی که معاون یک شهرداری –آن هم شهر بزرگی مثل شیراز- بیاید و هم سفره زیر دستانش شود تا مبادا میز ریاست حجابی شود بین او و مردم. آخر تو اینها را خوانده ای که اکرمکم عندالله اتقاکم، حال چه رفتگر شهرداری باشد و چه غیر آن؛ و تو این را در عمل نشان می دادی و نه در قول چرا که این را هم می دانی : کونو دعاتی الناس بغیر السنتکم
·گذشت آن زمانی که یک معاون شهرداری تا ساعت ها بعد از وقت اداری بنشیند و مشکلات مردم را شخصا و بی هیچ واسطه ای حل کند تا اگر دیگران را تشویق به این کار می کند خود عامل به آن باشد چرا که عتاب لم تقولون ما لا تفعلون تاب عظیمی می خواهد برای آنکه بفهمد و حدیث حسین(ع) مدام برایش زمزمه: ایها الناس « مشکلات مردم نعمت های خدا به سوی شما هستند» و این بود که در پی نعمت می دویدی حتی تا ساعات پایانی شب.
·گذشت آن زمانی که به کسی پیشنهاد شهردار شدن – آن هم شهر بزرگی مثل شیراز- شود و نفسانیات بر او غلبه نکند و خیلی راحت آن را با افغیرالله تبغون مقایسه کند و ازآنجا کهذره ای از فراهم شدن مقدمات شهرت طلبی را در آن می بیند و این یعنی برخلاف معادله صبغةالله
حرکت کردن، به آن پشت پا بزند.
·کمتر سرمایه داری باور می کند که مسئولی علاوه بر رد کردن پیشنهاد تطمیع و رشوه به دلیل اعتقاد به لا تشتروا بایاتی ثمنا قلیلا – آیات مرا به بهای ناچیزی نفروشید- و به دلیل فهمیدن ویل لهم مما تکسبون حتی با تهدید به قتل –آن هم چندین بار- پا از اعتقادات خود عقب نکشیده است. تهدید به قتل یعنی از دست دادن همه چیز و همچنان پا برجای ماندن در مقابل این تهدیدات یعنی باور به فاتقوا النار التی و قودها الناس و الحجاره و ناخودآگاه ذهنم متوجه کلام اعدل حاکمان حضرت امیر (روحی فدا) می شود: « ای شیعیان ما تقوای الهی داشته باشید، بپرهیزید از این که هیزم آن آتش باشید و اگر چه شما نسبت به خدا کافر نیستید، با پرهیز از ظلم به برادران مومنتان خود را از شر آن آتش در امان نگه دارید»
·مسئول انتظامات جانبازان در راهپیمایی برائت از مشرکان سال 66 در مکه، همان راهپیمایی تاریخی، همان که به گلوله بستن بیچاره گان را ...
به راستی که شیرین است جان بازی برای جانبازان بالاخص در ایام حج و چه عبادتی بالاتر از این. وراستی چقدر کوته بینند آنها که عبادت را فقط در نماز و دعا و طواف و زیارت می دانند، کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود ، حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست!
·و عجیب حجت شبیه به حج ثارا... است، هر دو حجی انقلابی، هر دو حجی عاشورایی، هر دو برائت از مشرکان، هر دو اعتراض، هر دو حجی ناتمام، هر دو ...
جریان شناسی : سلسله گفتارهایی در باب تاریخ ایران معاصر
مشروطه ( 2)
در شماره گذشتهسیزده 57 به صورت مقدمه سخنرانی یکی از اساتید محترم و فهیم در حوزه تاریخ اسلام را [که دستی هم بر تاریخ شناسی معاصر دارد ] آوردیمو وعده شد که از شماره آینده به صورت موضوعی در حد وسع خود به تاریخ مشروطه خواهیم پرداخت . مهمترین فراز مطلب ایشان اینگونه بود :
مشروطه؛ اولین حادثه استثنایی بعد از ورود اسلام
بسم الله الرحمن الرحیم مسألهای که مورد نظرتان قرار گرفته، به همان دلایلی که اشاره کردید، بسیار مهم است؛ یعنی مسأله مشروطیت حقیقتاً درست باز نشده است. بعد از ورود اسلام به ایران، حادثه مشروطیت، یک حادثهی استثنایی است؛ چون اولین بار بود که هم مردم و هم سلطنت مطلقه و حکومت استبدادی ـ که در آن، حاکم و پادشاه، کشور را متعلق به خودش میدانست و مثل یک ملک شخصی با آن رفتار میکرد ـ این را پذیرفته بودند؛ این در آثار بازماندهی از سلاطین و حواشیشان و از تاریخهای ما کاملاً پیداست. مشروطیت، اولین بار این فکر را که مملکت متعلق به مردم است، مردم هم در اینجا حقی دارند و خواست آنها باید تأثیری داشته باشد، مطرح کرد. در طول سالهای متمادی، نهضت مشروطیت، اولین حادثه استثنایی بعد از ورود اسلام است. البته در ورود اسلام هم فضا به کلی تغییر کرد، اما خیلی زمان نگذشت که مجدداً همان شیوههای استبدادیِ گذشته به شکل دیگری در کشور حاکم شد؛ لیکن مشروطیت این را شکست. بنابراین مشروطیت حادثه بسیار مهمی است.
ما انقلاب اسلامی را که یک حادثه عظیم تاریخیِ شکنندهی خیلی از بنیانهای غلطِ کهنِ باقیمانده بود، دیدیم؛ اما به اهمیت حادثه مشروطیت توجه نکردیم. یقیناً اگر آن حادثه نبود، ما امروز نمیتوانستیم چنین کاری را صورت بدهیم و این انقلاب به وجود نمیآمد؛ بنابراین حادثه مشروطیت خیلی مهم است. "
ناطق این سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظله ) بودند در جمع برخی محققین تاریخ معاصر ؛ که متاسفانه با نظرات علمی و تحلیل های ایشان در حوزه های مختلف فقط از یک جنبه حکومتی و ولایی نگریسته می شود و نظرات روشنگرانه ایشان به عنوان یک مفسر قرآن و استاد تاریخ اسلام که در سایر عرصه ها نیز مطالعات کاربردی داشته اند مغفول مانده است ( که انشاء الله نیروهای انقلاب باید محققانه در حد وسع خود سایر این جنبه ها را معرفی کنند ) اما در باب مشروطه :
گروههاى اجتماعى فعال در مشروطه را مىتوان به شش طیف تقسیم کرد: اول، توده مردم که به طور عمده شامل طبقات متوسط و فقیر شهرى مىشدند و مهمترین بخش آنان را کسبه و بازاریان و اهل حرف و صنعت تشکیل مىدادند .
دومین گروه اجتماعى، علما و وعاظ و طلاب بودند که با توده مردم و بازاریان پیوندى نزدیک داشتند . در میان علما، نقش مراجع ثلاث (آخوند خراسانى، شیخ عبدالله مازندرانى و میرزا خلیل تهرانى) بسیار برجسته بود، و وعاظ بزرگى چون شیخ مهدى سلطانالمتکلمین و شیخ محمد سلطانالمحققین نقش مهمى در برانگیختن مردم داشتند . یکى از انتقادات به تاریخنگارى مشروطه آن است که محققان به نقش و جایگاه مراجع ثلاث توجه کافى نکرده اند. درحالىکه این جایگاه بهویژه درباره آخوند خراسانى آنقدر برجسته است که مىتوان از وى در مقام رهبر انقلاب مشروطه
یاد کرد .
بعد از پیروزى مشروطه اول، و در جریان مبارزه جدیدى که علیه محمدعلى شاه آغاز شد، علماى فعال در مشروطه به دو گروه اصلى تقسیم شدند . یک گروه از خلع محمدعلى شاه دفاع مىکرد، و گروه دیگر خطر اصلى را از جانب غربگرایان افراطى مىدانست . معروفترین چهره گروه اخیر، شیخ فضلالله نورى است .
سومین گروه، بخشى از کارگزاران دولتى هستند که آنان را "دیوانسالاران غربگرا" مىنامیم . این گروه، اولین منادیان تجددگرایى به سبک غرب در ایران بودند و به عبارت دیگر استخوانبندى اولیه جریانى را تشکیل مىدادند که غربگرایى مىنامیم . این گروه "سرشت دو زیستى" داشتند؛ یعنى هم در حکومتبودند و از مزایاى مادى و اقتدار سیاسى ناشى از تصدى مناصب حکومتى بهره مىبردند، و هم در موضع اپوزیسیون جاى داشتند و منتقدان ساختار سیاسى و اجتماعى به شمار مىرفتند (چیزى شبیه دوم خردادى ها در هشت سال دولت جناب آقای خاتمی) . این "نخبگان دوزیستى" ، هم از الطاف ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه و محمدعلى شاه و احمد شاه برخوردار بودند و به مناصب مهم دولتى دستیافتند و براى انجام ماموریتهاى مهم به خارج اعزام مىشدند و از طریق رشوهها و رانتها به ثروتهاى هنگفت دستیافتند، و هم از موضع اپوزیسیون در جهت تخریب وضع موجود مىکوشیدند و از این طریق وجیهالملة مىشدند .
چهارمین گروه اجتماعى، گروه کمپرادور بود . بزرگترین تجار ایران در آن زمان در زمره این کمپرادورها بودند . این گروه اجتماعى، پیوندى نزدیک با دیوانسالاران غربگرا داشت .
پنجمین گروه اجتماعى مؤثر در انقلاب مشروطه، سران ایلات و عشایر بودند . این گروه نقش مهمى در حوادث مشروطه داشت . باید توجه کنیم که در آن زمان ایلات و عشایر حدود 5/2 میلیون نفر از جمعیت دهمیلیونى ایران را در بر مىگرفتند; یعنى حدود 25 درصد کل جمعیت ؛
ششمین گروه اجتماعى مؤثر در انقلاب مشروطه، روشنفکران بودند . البته روشنفکران جدید به مثابه یک گروه اجتماعى قابل اعتنا در زمان مشروطه هنوز در جامعه ایران پدید نیامده بودند . منظور حلقههاى اولیه روشنفکران ایران است که هنوز وزن و اهمیت اجتماعى قابل اعتنایى نداشتند . فضلا و نویسندگان و کسانى را که در پیرامون مطبوعات و محافل فکرى عصر مشروطه گرد آمدند مىتوان در قالب این گروه اجتماعى تقسیمبندى کرد .
این شش گروه در انقلاب مشروطه مؤثر بودند . با توضیحاتى که درباره خصلت دوزیستى دیوانسالاران غربگرا داده شد معلوم مىشود که چگونه این گروه، در نهایت، گوى سبقت را ربودند . آنان زاییده حکومت قاجار و در متن دستگاه دیوانى آن بودند و اهرمهاى بسیار قوى سیاسى و فرهنگى و اقتصادى را در دست داشتند . البته نقش کانونهاى دسیسهگر استعمار را نیز نباید از نظر دور داشت . عملکرد این کانونها در جهت انتقال قدرت به دیوانسالاران غربگرا و کمپرادورها بود . مهمترین آنها "سازمان ماسونى بیدارى ایران" است که به صورت مخفى فعالیت مىکرد و اعضاى آن با اقداماتى چون به دار کشیدن شیخ فضلالله نورى، ترور سید عبدالله بهبهانى، اقدامات زننده و توهینآمیز علیه آخوند خراسانى، ترور و حذف رجال سیاسى سالم، تشکیل کمیته مجازات و اقدامات مشابه دیگر به تدریج راه را براى تحقق آرمان خود هموار کردند . این آرمان همان اندیشه دیکتاتورى مصلح بود که بنیان نظرى صعود سلطنت پهلوى را تشکیل داد .
این تقسیمبندى به خوبى نشان مىدهد که رویکرد گروههاى مختلف اجتماعى به انقلاب مشروطه از خاستگاه واحدى ناشى نمىشود . مسلما دلیل تمایل توده مردم شهرى از کسبه بازار و صاحبان حرف و نیز روحانیون که نقش رهبرى توده را بر عهده داشتند با وجه تمایل طبقه جدید کمپرادور که پایى در درون کشور و دستى در بیرون داشتند و مورد حمایت کمپانىهاى خارجى بودند و نیز با وجه تمایل طبقه جدید دیوانسالار که هم از مکنت مالى خوبى، به برکتحضور در حاکمیت قاجار، برخوردار بودند و هم از ارتباطات بیرونى کافى بهره مىبردند، فرق داشت .
به همین دلیل بعد از آنکه طبقه جدید دیوانسالار و حامیان آنها قدرت بیشترى پیدا مىکنند پارهاى دیگر از گروههاى اجتماعى، که توده مردم و نیز روحانیان از آن جمله بودند، از روند مشروطه احساس خطر مىکنند و نزاع میان گروههاى اجتماعى درگیر جدى مىشود . مطالعه مطالبات اجتماعى گروهها، و انتظارات هر یک از آنها از مشروطه، نحوه پىگیرى این مطالبات، و نیز مناسبات شکلگرفته میان این گروهها و حاکمیت، مىتواند راهنماى بسیار خوبى براى ارزیابى و درسآموزى از نهضت مشروطه باشد . در این شماره اختصارا به دو گروه از شش گروه اصلی انقلابیون مشروطه اشاره می کنیم و بقیه برای شماره های آتی :
توده مردم
اوّل ، آن بخش از جامعه است که بدنه و بستر عمومی انقلاب مشروطه را تشکیل می داد و از آن می توانیم با عنوان "توده مردم " یاد کنیم . این توده مردم به طور عمده شامل طبقات متوسط و فقیر شھری می شد و مھم ترین و فعال ترین بخش آن را کسبه و بازاریان و اھل حرف و صنعت تشکیل می دادند. البته در برخی مناطق روستایی ، مانند گیلان ، تلاطمھایی رخ داد ولی محور اصلی حرکت مشروطه را طبقه متوسط شھرھای بزرگ شکل می داد. این مردم به طور عمده به وسیلة رؤسا و ریش سفیدان و کدخدایان محلات و اصناف و کلانتران و کدخدایان روستاھا و ایلات و طوایف ھدایت می شدند که تا آن زما ن نقش مؤثری در ساختار اجتماعی ایران داشتند. تجلی این ساختار را در فرمان مشروطه می یابیم آنجا که به طبقات معین ، یعنی شاھزادگان و علما و اعیان و ملاکین و تجار و اصناف، اجازه داده می شود که نمایندگان منتخب خود را برای عضویت در مجلس برگزینند .
علما، وعاظ و طلاب
دومین گروه اجتماعی علما و وعاظ و طلاب هستند که با توده مردم و کسبه و بازاریان پیوند نزدیک داشتند و نقش مهمی در برانگیختن توده مردم ایفا نمودند. در آن دوران علما به عنوان سخنگوی مردم در برابر حکومت شناخته میشدند و اصطلاح "علمای ملت" در مقابل "اولیای دولت" کاربرد فراوان داشت. در میان علما، نقش مراجع ثلاث مقیم عتبات (آخوند ملا محمدکاظم خراسانی، شیخ عبدالله مازندرانی و میرزا خلیل تهرانی) بسیار مؤثر بود و وعاظ بزرگی چون شیخ مهدی سلطانالمتکلمین و شیخ محمد سلطانالمحققین نقش مهمی در برانگیختن مردم داشتند. یکی از انتقاداتی که به تاریخنگاری مشروطه میتوان وارد کرد، عدم توجه کافی به جایگاه مراجع ثلاث است. در حالی که این جایگاه، به ویژه نقش آخوند خراسانی، بسیار بزرگ است در حدی که از آخوند خراسانی میتوان به عنوان رهبر انقلاب مشروطه یاد کرد. اگر علمای تهران در جهت مشروطه حرکت میکردند و این حرکت از حمایت مردم برخوردار میشد همه به اعتبار نقش مراجع ثلاث و به ویژه آخوند خراسانی بود .
البته یکی دیگر از مراجع تقلید آن عصر، آقاسید محمدکاظم طباطبایی یزدی (صاحب عروةالوثقی)، در ماجرای مشروطه رویه بیطرفی در پیش گرفت. در مورد ایشان نیز باید متذکر شویم که عدم مشارکت وی در انقلاب مشروطه به دلیل بدبینی نسبت به حوادث ایران و ماهیت حرکت مشروطه بود نه به دلیل غیرسیاسی بودن و پرهیز از دخالت در امور سیاسی. ایشان اندکی قبل از فوت آخوندخراسانی فتوای تاریخی خود را صادر کرد و مسلمانان را به جهاد علیه اشغالگران ایتالیایی در لیبی و انگلیسی و روسی در ایران فراخواند و این هجوم استعمار اروپایی را "جنگ صلیبی" نامید. آیتالله یزدی هفت سال پس از آخوند خراسانی زندگی کرد و در این سالها در نجف اشرف مرجعیت مطلق داشت و زمانی که قوای انگلیس بینالنهرین (عراِق) را اشغال کردند فتوای جهاد صادر کرد و فرزند ارشد ایشان، آقاسید محمدیزدی، از رهبران جهاد 1920 عراِق بود .
بعد از پیروزی مشروطه اوّل، و در جریان مبارزه جدیدی که علیه محمدعلی شاه آغاز شد، علمای فعال در مشروطه نیز به دو گروه اصلی تقسیم شدند. یک گروه از خلع محمدعلی شاه دفاع میکرد و گروه دیگر خطر اصلی را از جانب غربگرایان افراطی میدید و نه تنها دلیلی برای مبارزه و خلع محمدعلی شاه نمییافت بلکه حتی حفظ او را ضرور میدانست. معروفترین چهره گروه اخیر شیخ فضلالله نوری است که یکی از علمای درجه اوّل تهران بود و برخلاف تبلیغات شدیدی که در آن زمان و بعدها علیه او صورت گرفت در میان مردم محبوب و خوشنام بود. توجه کنیم که کلنل پیکوت، وابستة نظامی سفارت انگلیس، در گزارش بیوگرافیکی که در سال 1316ِ به لندن ارسال کرده، شیخ فضلالله نوری را چنین توصیف میکند: "بسیار باسواد است. زندگی منزه و فقیرانهای دارد. بسیار مورد احترام است "
در میان علما، کمتر، و وعاظ و طلاب، بیشتر، گروهی نیز وجود داشت که باید از سایر اقشار روحانیت تفکیک شود. این گروه شامل افرادی است که در کسوت روحانیت بودند ولی یا از نظر فکری در صف تجددگرایان غربگرا جای داشتند و یا با این گروه همکاری میکردند و عملکرد ایشان علیه کل روحانیت بود. از این افراد در کسوت علما باید به سید اسدالله خرقانی و شیخ ابراهیم زنجانی اشاره کرد. خرقانی مدتها در بیت آخوند خراسانی از نفوذ فراوان برخوردار بود و از این طریق تأثیر بزرگی بر تحولات مشروطه نهاد. زنجانی در دوران مشروطه اوّل شخصیت مهمی نبود و در زنجان اقامت داشت. او به عنوان نمایندة مجلس اوّل وارد حوادث مشروطه شد و از آن پس به یکی از شخصیتهای مؤثر فکری و سیاسی تجددگرایان غربگرا بدل شد. در میان وعاظ ملکالمتکلمین و سید جمال واعظ از این گروه بودند و در میان طلاب افراد سرشناس متعددی به این طیف تعلق داشتند که شاخصترین آنها سید حسن تقیزاده است .نکتة مهم، پیوند عمیق این گروه است با دیوانسالاران غربگرا و تجار بزرگ کمپرادور، یعنی دو گروه اجتماعی عمدهای که دربارة آنها توضیح خواهیم داد؛ و نیز با انجمنهای سری فعال در مشروطه
و پس از آن. برای مثال، زنجانی را حسینقلیخان نظامالسلطنه مافی، از دولتمردان سرشناس عهد قاجار، کشف کرد و برکشید و اولین رسالة زنجانی به کمک نظامالسلطنه تکثیر شد. برخی محققین این رساله را، کهبستانالحق نام دارد، مهمترین رساله سیاسی دوران مشروطه میدانند. ارتباطات نزدیک زنجانی با میرزا مهدیخان غفاریکاشانی (وزیر همایون)، در دوران حکومت وزیر همایون بر زنجان، سبب شد که زنجانی به مجلس اوّل راه یابد. ملکالمتکلمین نیز پیوند نزدیک با این گروه داشت و اولین رساله او به ناممنالخلق الیالحق در زمان اقامت دو ساله وی در بمبئی با پول تجار بزرگ زرتشتی این شهر چاپ شد که اعتراض شدید مسلمانان بمبئی را برانگیخت و به دلیل این اعتراضات ملکالمتکلمین مجبور به ترک هند و بازگشت به ایران شد . .......... ادامه دارد
*پرداختن به موضوع رفراندومکمکی به طرح تحول اقتصادی نمیکند
لاریجانی بعد از ظهر امروز دوشنبه در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خانه ملت مبنی بر اظهار نظر برخی از نمایندگان درباره به رفراندوم گذاشتن موضوع طرح تحول اقتصادی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری گفت: این موضوع را در رسانهها دیدم و آنگونه که رسانهها مطرح کردند را در متن مجلس مشاهده نکردم.
وی افزود: طرح تحول اقتصادی موارد تخصصی زیادی دارد تا وقتی که مسیر تخصصی خود را در دولت و مجلس طی نکند، بیان این گونه مطالب کمککننده به حل مسئله نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی طرح تحول اقتصادی را یکی از اضلاع کلان کشور دانست و گفت: این موضوع احتیاج دارد تا کارشناسان اقتصادی بر روی آن تامل کنند و طرح اینگونه مسائل زود هنگام است و نیازی به این موضوع وجود ندارد.
تورم ایران در 7 سال دولت خاتمی رتبه اول منطقه بود
مقایسه نرخ تورم ایران با 12 کشور منطقه خاورمیانه طی 12 سال گذشته دو دولت خاتمی و احمدی نژاد حاکی است، نرخ تورم در دولت خاتمی طی هفت سال از مدیریت وی بر اقتصاد کشور رتبه اول منطقه را به خود اختصاص داده است.
بررسی مقایسه ای گزارش صندوق بین المللی پول از نرخ تورم 13 کشور خاورمیانه شامل ایران، بحرین، مصر، اردن، کویت، لبنان، لیبی، عمان، قطر، عربستان سعودی، سوریه، امارات متحده عربی و لیبی طی سالهای 1997 تا 2008 میلادی نشان می دهد، در 8 سال نخست دولت خاتمی به جز سال 2001 میلادی که ایران با نرخ تورم 3/11 درصدی پس از تورم 9/11 درصدی لیبی در رتبه دوم منطقه قرار داشت، در هفت سال باقی مانده همواره رتبه اول بالاترین نرخ تورم را به خود اختصاص داده است.
بنابراین گزارش، نرخ تورم ایران طی هشت سال دولت خاتمی از سال 1997 تا 2004 میلادی به ترتیب 4/17 درصد، 1/18 درصد، 20درصد، 7/12 درصد، 3/11 درصد، 7/15 درصد، 6/15 درصد و 3/15 درصد بوده است.
به گزارش فارس، طی سالهای دولت احمدی نژاد نیز ایران در دو سال 2005 و 2006 میلادی به ترتیب با نرخهای تورم 4/10 درصد و 6/11 درصد پس از لیبی در رتبه دوم منطقه قرار داشت و در سالهای 2007 و 2008 میلادی نیز با نرخهای تورم 3/18 درصد و 26 درصد رتبه اول منطقه را به خود اختصاص داده است.
گستاخی رئیس امارات همزمان با پیام تبریک احمدی نژاد
در حالی که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، با ارسال پیامی فرا رسیدن روز ملی امارات را به مقامات و مردم این کشور تبریک گفته است ، همزمان رئیس دولت امارات عربی متحده در بیانیه ای که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد روز ملی این کشور صادر شد موضوع جزایر سه گانه را مطرح و خواستار پاسخگویی ایران به اعراب شد!
«شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان» در این بیانیه بار دیگر بر لزوم یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای موضوع جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تاکید و خواهان پاسخگویی ایران به درخواست های کشورش شد!
وی در بیانیه خود ابراز امیدواری کرد ایران به درخواست مسالمت آمیز! امارات برای حل این مساله در چارچوب روابط تاریخی دوجانبه و منافع متقابل پاسخ دهد.
اوباما در رقابتهای انتخاباتی کلینتون را فردی غیرقابل اعتماد نامیده بود
روزنامه مشهور گاردین نوشت: اوباما دوشنبه، مسوولیت بسیار حساس دستگاه دیپلماسی دولت خود را به فردی سپرد که در رقابت انتخاباتی پر طول و درازش، وی را فردی «دارای معایب و نواقص فراوان که هرگز نه انسان صادق و درستکار بوده و نه قابل اعتماد» توصیف میکرده است.
این گزارش می افزاید: اوباما، کلینتون را ایفاگر نقش اساسی در رهبری آینده آمریکا در خارج از مرزهای آمریکا معرفی کرده است، اما نکته قابل تامل اینجاست که رهبری پیشبرد طرح بسیار جنجالی اوباما در خصوص گفت و گو با رهبران کشورهای متخاصم با آمریکا، به دست فردی سپرده شده است که این طرح را از پایه مردود شمرده و آن را "خطر محض" خوانده است.
حجاریان: خاتمی توهم دارد
سعید حجاریان، استراتژیست اصلاحطلبان که در منزل یکی از سران دوم خردادی درباره آخرین وضعیت انتخاباتی اصلاح طلبان صحبت می کرد، با یادآوری وضعیت نامعلوم انتخابات و خطرات احتمالی شکست خاتمی گفت: خاتمی دچار توهم است و فکر میکند که شرایط مثل دوم خرداد 76 است؛ اما همه میدانیم که شرایط فرق کرده و فضا ابهام دارد، حداقل این است که پایگاه اجتماعی همانند آن دوران را در حال حاضر نداریم.
وی در پایان تاکید کرد: اگر میخواهیم اصلاحات را زنده نگه داریم، در فرصت دیگری از خاتمی دعوت کنیم تا آبروی اصلاحات و ظرفیت اجتماعیمان حفظ شود./
تغییر چهرهام بخاطر احمدینژاد بود
به نقل از وب سایت دیلی مش، روی کین، بازیکن سابق منچستر یونایتد و ملی پوش محبوب تیم ایرلند، در مصاحبه خود با انبوه خبرنگاران که برای یافتن علت استعفای او گردهم آمده بودند، اظهار داشت: تصمیم بسیار سختی بود. میخواستم با ساندرلند به آنچه که وعده داده بودم، برسم؛ اما اینگونه نشد.
روی کن در پاسخ به اینکه چرا در این مدت با ظاهری جدید و متفاوت روی نیمکت ساندرلند بود، گفت: دوست داشتم شبیه احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران باشم.
سخنرانی خاتمی به تعویق افتاد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در اطلاعیهای اعلام کرد مراسم گرامیداشت روز دانشجو را روز دوشنبه 25 آذرماه با سخنرانی سید محمد خاتمی در دانشگاه تهران برگزار میکند.
در این اطلاعیه کوتاه با اشاره به اینکه پیش از این، برنامه گرامیداشت روز دانشجو برای روز 17 آذرماه تدارک دیده شده بود، اضافه شده است: به علت پارهای ملاحظات و جلوگیری از بروز تداخل و سوء استفادههای احتمالی، این برنامه به تاریخ فوق موکول شد.
انجمن دانشگاه تهران البته در اطلاعیه خود توضیح بیشتری درباره ملاحظاتی که منجر به تعویق این مراسم شد، نداده اما از تداخل این برنامه با برنامه های دیگر و سوءاستفاده های احتمالی ابراز نگرانی شده است.
اشاره انجمن دانشگاه تهران به تجمعی است که قرار است روز یکشنبه 17 آذرماه توسط ادوار دفتر تحکیم وحدت به مناسبت روز دانشجو برگزار شود. این طیف که جزء حامیان تحریم انتخابات هستند، سؤالاتی درخصوص علت کاندیداتوری مجدد خاتمی دارند و در صورت حضور وی در دانشگاه قصد دارند، او را با این سؤالات به چالش بکشند.
هر چند آقای هاشمی رفسنجانی، در دوره آتی انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نخواهد شد اما به عنوان یکی از بازیگران صحنه سیاسی کشور همچنان درصدد نقش آفرینی در این عرصه است.
یک منبع نزدیک به هاشمی رفسنجانی گفته: تمایل شخصی و اصلی هاشمی این است که حسن روحانی، کاندیدای جریان های میانه روی اصلاح طلب و اصولگرا باشد تا بتوان یک اجماع نسبی بر روی او شکل داد ولی تحقق این ایده در شرایط کنونی چندان میسر نیست زیرا برآوردها نشان می دهد روحانی در میان افکار عمومی شانس زیادی برای کسب رای ندارد به ویژه آنکه رقیبی مانند احمدی نژاد در مقابل است که از امتیاز رییس جمهور بودن بهره می برد.
وی افزود: هاشمی یک سیاستمدار واقع گراست و بنابراین در عین حالی که همچنان روحانی را به عنوان یک گزینه مورد وثوق مدنظر دارد، سید محمد خاتمی را نیز به عنوان فردی که می تواند با احمدی نژاد رقابت کند، در محاسبات خویش ملحوظ می دارد و این احتمال که در نهایت از خاتمی حمایت و او را ساپورت کند، قوی است به ویژه آنکه اگر آمدن خاتمی قطعی باشد، روحانی کاندیدا نخواهد شد.
گفتنی است تاکنون خاتمی و هاشمی رفسنجانی چندین دیدار داشته اند که در آن درباره مسایل انتخابات ریاست جمهوری دهم با یکدیگر به رایزنی و مشورت پرداخته اند.
باید سفارت امریکا را به بیتالمقدس منتقل کنی
تعدادی از اعضای "اتحادیه یهودیان ارتودکس امریکا" با تجمع در بیت المقدس از باراک اوباما خواستند که به منظور اثبات پشتیبابی خود از اسرائیل و تأکید بر به رسمیت شناختن پایتخت آن، سفارت امریکا را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت، حدود 100 نفر از اعضای اتحادیه یهودیان ارتودکس امریکا با تجمع در کنگره بیت المقدس خواهان اجرایی شدن اجرای لایحه ای شدند که از سال 1995 تاکنون به تعویق افتاده است.
این یهودیان تأکید کرده اند اگر اوباما شعار تغییر می دهد، باید برای اثبات پشتیبانی از اسرائیل، سفارت امریکا را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کند.
چنانچه این انتقال صورت گیرد، امریکا تنها کشوری خواهد بود که مأموریت های دیپلماتیک خود را در بیت المقدس دنبال خواهد کرد. بیت المقدس، شهری است که هم فلسطینیان و هم اشغالگران آن را پایتخت خود می دانند.
طرح انتقال سفارت امریکا از تل آویو به بیت المقدس در سال 1999 مطرح شد اما بیل کلینتون و جرج بوش اجرای این طرح را هر 6 ماه یک بار به تعویق می انداختند.
مد جدید در تهران؛ چفیه
بین جوانان تهرانی به تازگی مد جدیدی با انداختن چفیه برگردن، رواج پیدا کرده است.
این جوانان درحالی که تیشرتهایی با آرم گروههای مختلف غربی به تن دارند، با انداختن چفیه بر گردن در خیابانها حرکت میکنند.
همچنین تعدادی از خوانندگان گروههای رپ ایرانی در کلیپها و کنسرتهایشان از چفیه استفاده میکنند. در این کنسرتها و کلیپها معمولاً پسرها از چفیه سفید و دخترها از چفیه مشکی استفاده میکنند.
گفتنی است به تازگی یک شرکت تولید لباس چرم نیز در آگهیهای خود از یک جوان فشن با چفیه دور گردن استفاده کرده است.
این تبلیغ در آخرین شماره یک مجله تازه تاسیس مربوط به ستارههای سینما چاپ شده است.
محبوب ترین کاندیدای اصلاح طلبان خودش را معرفی کرد
گفت: قاسم شعله سعدى نماینده اسبق مجلس در مصاحبه با رادیو زمانه به اختلافات موجود میان اصلاح طلبان خاتمه داد.
گفتم: عجب مغز متفکر و ذهن برنامه ریزى داره؟ حالا چطورى به این اختلافات خاتمه داده؟
گفت: در مصاحبه با رادیو ضدانقلابى زمانه گفته است اصلاح طلبان باید کسى را نامزد کنند که هم محبوبیت داشته باشد و هم مثل خاتمى تدارکچى نباشد.
گفتم: خب! کاندیداى مورد نظرش را معرفى نکرده؟
گفت: ایشان به رادیو زمانه گفته است که همه این خصوصیات در خود من جمع است و خودم شایسته ترین کاندیدا هستم!
گفتم: فروتنى و تواضع این کاندیداى اصلاح طلب! همه رو کشته! یارو در جمع شاعران یک شعر بى وزن و قافیه خواند و بعد شروع کرد به تعریف از شعرش و به به و چهچه و آفرین گفتن به خودش. یکى گفت: آقاجان! معمولا باید صبر کنى تا دیگران تعریف کنند و یارو در جواب گفت؛ 30 سال است که صبر کرده ام ولى هیچکس تعریف نکرده، دیگه کاسه صبرم لبریز شده!
شهید مدرس "زانتیای فعلی" را نپذیرفت
حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس شوری اسلامی امروز در سومین نطق پیش از دستور مجلس با اشاره به فرا رسیدن روز شهادت شهید مدرس، به تمجید خاص حضرت امام (ره) از این شهید اشاره کرد و با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید از ایشان الگوبرداری کنند گفت: "شهید مدرس وقتی نماینده شد با گاری از اصفهان به سمت تهران حرکت کرد و وقتی برایش کالسکه آوردند، یعنی همان زانتیای فعلی، آن را نپذیرفت."
کروبی:به نفع هیچ کس کنار نخواهم رفت
مهدی کروبی تاکید کرد که برای نامزدی در انتخابات آتی ریاست جمهوری مصمم تر شده است و آمدن یا نیامدن محمد خاتمی در تصمیم او تاثیری ندارد.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که آیا به نفع خاتمی کنار می رود ، تصریح کرد: "به نفع هیچ کس کنار نخواهم رفت".
این در حالی است که اخیرا "مرتضی حاجی" مدیرعامل بنیاد باران که ریاست آن را محمد خاتمی بر عهده دارد، اظهار نظر کرده بود که کروبی به نفع خاتمی کنار خواهد رفت.
کروبی همچنین در پاسخ به سوال دیگری ، خاطرنشان کرد در صورتی که رییس جمهور شود ، هیچگاه نخواهد گفت که "رییس جمهور تدارکاتچی است " یا "نگذاشتند کار کنم".
استمداد از میت برای تخریب دولت و القاء نارضایتی علما
یک سایت اینترنتی که سابقه تخریب دولت را در کارنامه خود دارد، در خبری که منتشر و در اغلب روزنامه های دوم خردادی بازتاب ویژه ای یافت، ادعای "ادامه پیغامها و نارضایتی علما از برخی کارهای دولت" را مطرح کرد.
در متن این خبر کوتاه پس از آنکه به اعتراض برخی مراجع قم اشاره شده، از نامه یکی از علمای برجسته و بزرگ تهران، به بعضی مقامات عالیرتبه نظام خبر داده و به نقل از آن افزوده شده است: «خوف این است که برخی از این رفتارهای نادرست چند تن از اعضای دولت، به پای نظام و مقامات عالی رتبه گذاشته شود.»
این سایت اگرچه از مراجع و علمای مورد نظر خود نامی نبرده است اما در تصویر درج شده در این خبر تصویر آیات صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از مراجع عظام قم به چشم می خورد. اما تصویر میانی مربوط به آیت الله یحیی نوری از علمای تهران و از چهره های اصلی قیام 17 شهریور 57 است که مدرسه علمیه وی در میدان شهداء تهران واقع است اما وی بیش از 10 ماه قبل (30 دی 86) از دنیا رفته بود.
تلاش برای تخریب پایگاه دولت در میان متدینین به عنوان گروه اصلی حامی دولت، پروژه ای است که طی سال های اخیر بارها از سوی جریان های مخالف دولت تکرار شده است.
----ناطق نوری به اندیشههای خاتمی خیلی نزدیک شده است
وزیر سابق اطلاعات در دولت خاتمی با مقایسه تطبیقی برخی شخصیتهای سیاسی کشور، به نحوه نگرش چهرههایی مانند ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی در مقطع فعلی اشاره و ادعا کرد: آقای ناطق نوری در حال حاضر، به اندیشههای آقای خاتمی خیلی نزدیک شده است و آقای هاشمی با هاشمی دوران ریاست جمهوریاش تفاوتهای زیادی کرده است.
اولمرت از انتخاب کلینتون به عنوان وزیر خارجه آمریکا استقبال کرد
پایگاه خبری المنار لبنان نوشت، دفتر "ایهود اولمرت" در بیانیهای که به مناسبت تعیین تیم امنیتی "باراک اوباما" رئیسجمهور جدید مردم آمریکا صادر کرد، از انتخاب هیلاری کلینتون رقیب سابق انتخاباتی اوباما در حزب دموکرات به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا استقبال کرد.
در این بیانیه آمده است: کلینتون دوست اسرائیل و ملت یهود است.
اولمرت در این بیانیه افزود: من مطمئنم که وی نیز مأموریت جدیدش را در گسترش مناسبات ویژه میان دو کشور ادامه خواهد داد.
خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز دیروز در گزارشی در این باره نوشت: کلینتون زمانی که برای نامزدی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا رقابت میکرد، از اوباما تندتر سخن میگفت و حتی سیاست اوباما، رقیب همحزبی خود را برای گفتوگوی مستقیم با سران کشورهای مخالف آمریکا را "سادهلوحانه" خوانده و تهدید کرده بود آمریکا در صورت حمله ایران به اسرائیل، به کمک این رژیم خواهد شتافت.
برای دریافت مطالب عکس های زیر را ذخیره و یا از لینک های زیر دریافت نمایید http://mag1357.persiangig.com/image/shomare%208/1357-5-1.jpg http://mag1357.persiangig.com/image/shomare%208/1357-5-2.jpg